Facultatea de Inginerie, preferata angajatorilor. 92% din absolvenţii promoţiei 2013 şi-au găsit un loc de muncă

Data publicării:
ingineri

Inginerii sunt la mare căutare: îşi găsesc locuri de muncă imediat după terminarea studiilor. 92% din cei care au terminat anul trecut Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică din Iaşi au posturi bine plătite. Tinerii care se specializează în Automatizări şi Calculatoare îşi găsesc serviciu cel mai uşor.

Nicu Toma a terminat Facultatea de Inginerie Electrică vara trecută. La doar câteva zile de la absolvire, tânărul a semnat contractul de angajare la o companie multinațională de electricitate. „Am terminat cu note foarte bune. Asta a contat cel mai mult pentru angajarea mea, alături de proiectele pe care le-am susţinut de-a lungul facultăţii”, spune el.

Un alt tânăr, Lorian Sandu, a primit oferte de angajare chiar din timpul facultăţii, dar a preferat să îşi termine mai întâi studiile. Acum lucrează la o companie naţională foarte mare.

Companiile care au nevoie de ingineri încearcă să îi atragă pe studenţi încă de pe băncile facultăţii. „Sunt foarte multe oferte, cel puţin la noi în universitate au venit foarte multe companii, ne-au prezentat oferte de angajare, oferte pentru intershipuri, oferte pentru practică de vară”, spune un student.

Inginerii sunt căutaţi şi de firmele de peste hotare. „Primim solicitări de documente de la studenţi de-ai noştri care se află în locuri care mai de care mai ciudate”, spune prorectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi din Iaşi, Neculai Eugen Seghedin.

Facultatea de Inginerie Electrică din Iaşideţine un loc fruntaş în clasamentul angajării absolvenţilor. Cu toate acestea, an de an locurile de la buget rămân neocupate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri