Studenţii la Medicină vor susţine Rezidenţiatul, în acest an, din noile cărţi aprobate anul trecut de Ministerul Sănătăţii. Mai mult, instituţia anunţă organizarea unei sesiuni extraordinare de Rezidenţiat în primăvara acestui an, pentru studenţii care nu au obţinut locuri în toamna anului trecut.

Embed:

În total, 153 de absolvenţi de Medicină au rămas fără loc anul trecut, deşi au obţinut punctaj de promovare. După nenumărate negocieri între reprezentanţii studenţilor, dar şi o ameninţare cu greva generală din partea acestora, Ministerul Sănătăţii a decis azi să păstreze bibliografia pentru care au militat peste 80% dintre studenţi. Decizia fusese luată la începutul lunii decembrie a anului trecut însă, în urmă cu o săptămână, o comisie a Ministerului s-a întrunit pentru a reanaliza situaţia. Lipsa unei poziţii ferme din partea instituţiei i-a determinat pe studenţi să ameninţe cu greva.

Cele două cărţi din care vor studia viitorii medici au fost aduse în librării la începutul lunii ianuarie, iar mulţi dintre studenţi le cumpăraseră deja. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!