Trei medalii de argint şi trei medalii de bronz pentru elevii români prezenţi la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori 2014

Data publicării:
elevi-competente digitale - 5793639-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Medaliile de argint au fost cucerite de Ştefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani), Hakan Calila (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) şi Tudor Cristian Cozma (Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi). Cu bronz au fost medaliaţi Irina Mălina Strugaru (Colegiul Naţional din Iaşi), Andrei Vlad Băsulescu (Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” din Oradea) şi Dan-Mircea Neagoe (Şcoala Gimnazială nr. 16 din Constanţa). Toţi componenţii lotului naţional sunt elevi în clasa a VIII-a.

Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori este un concurs de tip integrativ, în care problemele acoperă subiecte din trei discipline: chimie, fizică şi biologie. Concurenţii susţin trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe compuse din 3 elevi) La ediţia din acest an au fost prezenţi 187 de participanţi din 32 de ţări.

Echipa României revine în ţară sâmbătă, 13 decembrie, ora 1:10 AM, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri