Adrian Năstase: Urmele de pe corpul meu arată că încercarea de suicid nu a fost o înşelătorie

Data publicării:
ADRIAN NASTASE-Mediafax Foto-Andreea Alexandru

Glonţul acela a trecut la 1 milimetru de carotidă”, a mai spus Adrian Năstase, în emisiunea televizată de miercuri seara.

Fostul premier a adăugat că el consideră că Dumnezeu a vrut ca el să supravieţuiască şi să trăiască „o nouă viaţă”, potrivit Mediafax.

„În 20 iunie (2012, n.r.) am început o nouă viaţă”, a spus Adrian Năstase, referindu-se la ziua în care a încercat să se sinucidă.

Era seara zilei când a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calității”, iar tentativa de suicid a avut loc atunci când polițiștii au venit la reședința sa din Zambaccian pentru a pune în executare decizia de condamnare.

Întrebat ce s-a întâmplat în seara încercării de suicid, Adrian Năstase a precizat că „lucrurile sunt în mare parte cum au fost descrise” în presă.

„Revolverul îl aveam în buzunarul stâng, l-am scos cu mâna stângă”, a relatat fostul premier, precizând că stătea aşezat pe un scaun, iar ofiţerul de poliţie, în picioare, în faţa lui.

„I-am spus: "Îmi pare rău că vei fi implicat în aşa ceva"”, a spus Adrian Năstase. El a subliniat că ofiţerul a sărit peste o măsuţă, încercând, „din fericire”, să îl împiedice să se sinucidă.

El s-a repezit, m-a dărâmat, ne-am luptat, (...) eu încercând să îl protejez (...) am reuşit să îndrept, cu mâna stângă, revolverul spre mine”, a mai povestit Adrian Năstase.

Întrebat când s-a gândit la sinucidere, fotul prim-ministru a răspuns: „Când am aflat sentinţa (...) Mi s-a părut nedreaptă, umilitoare, un gest de umilinţă după 20 de ani de muncă, de rezultate poate, unele bune”.

Adrian Năstase a menţionat că a trăit un „sentiment de revoltă”.

„Am scris mai multe scrisori, lui Dana, lui Andrei, ei nu au bănuit nimic”, a mai spus fostul premier.

El a relatat că în penitenciar a revăzut de două ori filmul „Samuraiul”.

Mă uit în urmă şi mă întreb dacă reacţia mea a fost cea mai bună atunci”, a mai spus Adrian Năstase, despre seara de 20 iunie.

Adrian Năstase a părăsit, în 18 martie, penitenciarul Jilava după aproape nouă luni de închisoare din condamnarea de doi ani, pentru corupție, în dosarul „Trofeul calității”.

Urmărit penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Fostul premier Adrian Năstase a luat decizia de a se sinucide „anterior sosirii la domiciliul său a ofițerilor de poliție”, în seara zilei de 20 iunie 2012, când se deplasau spre locuița din Zambaccian pentru punerea în executare a mandatului de condamnare a fostului lider PSD la doi ani de închisoare, aratau procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în rezoluția de neînceperea urmăririi penale faţă de poliţiştii implicați în acest incident.

După finalizarea cercetărilor, procurorii Parchetului General dispuseseră, în 22 august 2012, neînceperea urmăririi penale în cazul polițiștilor și au comunicat că „probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, conform dispoziţiilor procedurale”.

Totuși, cu această ocazie, procurorii au anunțat că efectuează cercetări faţă de Năstase Adrian pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce au descoperit că nu deținea autorizație pentru un număr de 399 de cartuşe. Ulterior, la sfârșitul lunii martie, pe numele fostului premier a fost dispusă urmărirea penală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri