Aflat în închisoare, fostul ministru Relu Fenechiu a fost arestat preventiv

Data publicării:
RELU FENECHIU agerpres 7515602-2

Foto: Agerpres

Relu Fenechiu a fost pus sub acuzare de DNA Ploieşti pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Procurorii spun că ar fi primit de la o firmă de software, între 2012-2014, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte cu fondurie europene. În total, 620.000 euro. Şi-ar fi folosit influenţa de deputat pentru ca firma să primească acele contracte.

În aceeaşi perioadă, Ion Krech, director IT în Ministerul Justiţiei, ar fi primit, de la aceeaşi firmă de software, 239.000 de euro ca să ajute compania să primească un contract.

Relu Fenechiu, care execută o pedeapsă de cinci ani de închisoare în Dosarul transformatorul, a fost transferat din Penitenciatul Ploieşti, pentru noua anchetă care îl vizează.

Fostul ministru al Transporturilor a fost trimis în judecată în iunie 2012. DNA l-a acuzat că, între 2002 şi 2005, a cumpărat prin firmele sale transformatoare vechi din anii '70 pe care le-a vândut ulterior ca noi societăţii Electrica Moldova. Procurorii spun că aparatele electrice nu au putu fi folosite şi au estimat prejudiciul adus firmei de stat la 7,5 milioane de lei. Pe 30 ianuarie 2014, Relu Fenechiu, ministru al Tranporturilor în acel moment, a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cinci ani de închisoare cu executare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri