Dosarul „Loteria - Intralot” - faza audierilor

Data publicării:
Intralot 2

Un contract care dezavantaja statul român. Dacă suspiciunile procurorilor se adeveresc, prejudiciul în acest caz poate să ajungă la sute de milioane de dolari. Potrivit ultimului contract, prelungit în perioada în care ministru de Finanţe era Ioana Petrescu, statul român plătea grupului elen șapte procente şi jumătate din încasările lunare. Între timp, compania de stat a fost trecută în subordinea Secretariatului General al Guvernului, şi apoi a ajuns la ministerul Economiei.

Sorin Constantinescu, președinte al Asociației Organizatorilor de Cazinouri: Când am fost la Loteria Română am făcut o grămadă de plângeri şi sesizări cu privire la contractele cu firmele greceşti. Acesta a fost principalul subiect de discuţie.

Reporter: Şi ce aţi reclamat?

Sorin Constantinescu, președinte al Asociației Organizatorilor de Cazinouri: Am spus public de multe ori. Nereguli cu privire la contractele încheiate cu partenerii din Grecia.

Reporter: Loteria Română a avut de pierdut de pe urma acelor contracte...

Sorin Constantinescu, președinte al Asociației Organizatorilor de Cazinouri: Un miliard de euro din 1990 până în 2012, când noi am reuşit să desfiinţăm contractele cu Grecia.

Reporter: Pe cine aţi indicat în plângeri?

Sorin Constantinescu, președinte al Asociației Organizatorilor de Cazinouri: Pe cei care au fost la Guvernare începând din 1990 şi până în 2012, când am ajuns noi acolo.

Reporter: Credeţi că s-au luat şpăgi din partea companiilor greceşti?

Sorin Constantinescu, președinte al Asociației Organizatorilor de Cazinouri: După cum vedeţi şi dumneavoastră şi după cum văd şi eu, la ce prejudiciu mare a fost, sigur nu a fost cineva aşa de naiv încât să permită un prejudiciu de un miliard de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri