Procesul lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, amânat pentru a 89-a oară, din neglijenţa unei grefiere

Data publicării:
radu-mazare-facebook
Foto: Facebook

 

Motivul amânării procesului în care sunt judecaţi Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu este unul fără precedent, scrie News.ro. Deşi i s-a dictat de către judecător, grefiera din sala de judecată, de la termenul trecut, nu a citat expertul care a efectuat ultima expertiză, nu a citat un inculpat la adresa indicată şi nu a redactat încheierea ultimei şedinţe.

Faţă de acest lucru, procurorul DNA a cerut judecătoarei să o sancţioneze pe grefiera care a ignorat orice dispoziţie a magistratului în timpul şedinţei de judecată din 15 iunie.

Judecătoarea Corina Dăescu a promis că va raporta incidentul conducerii Curţii de Apel Bucureşti, în vederea sancţionării grefierei neglijente. Următorul termen a fost stabilit pentru 23 august 2016.

Primarul Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri