Traian Berbeceanu, primit acasă cu aplauze de apropiaţi. Fostul şef al BCCO Alba a fost eliberat din arest preventiv şi nu poate părăsi ţara

Data publicării:
berbeceanu tort

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a ajuns acasă, la Deva. Comisarul a fost eliberat marţi după-amiază din arestul Poliţiei Bucureşti, însă nu are voie să părăsească ţara. Prieteni, colegi şi vecini s-au adunat în faţa blocului pentru a-l întâmpina.

Traian Berbeceanu a ajuns acasă după miezul nopţii şi a fost primit cu aplauze. Pe uşa de la intrarea în bloc, apropiaţii au lipit mesaje de încurajare, iar familia i-a pregătit un tort.

Acuzat că ajuta infractorii să scape de anchetele poliţiei, Traian Berbeceanu îşi susţine nevinovăţia şi spune că a căzut pradă unei conspiraţii a procurorilor corupţi care vor să îl îndepărteze din sistem pentru a-şi face jocurile.

Comisarul, întâmpinat în primul rând de soţie şi de fiu, spune că zilele petrecute după gratii au fost cumplite, dar a simţit mereu că într-un final totul se va termina cu bine. „Mă simt fericit, pur şi simplu, şi mândru de echipa pe care o am, de rudele mele, de prieteni, de vecini, de persoane pe care nu le cunosc şi care au avut încredere în mine şi în echipa mea. Promit că nu îi voi dezamăgi.(Zilele petrecute în arest) au fost cumplite, dar cred că toate lucrurile importante au un preţ şi, oricât de mare a fost preţul, a trebuit plătit. Sper ca acest sacrificiu pe care a trebuit să-l fac să nu fie degeaba”, crede fostul comisar-şef de la BCCO Alba.

Traian Berbeceanu spera să aibă parte de o judecată corectă: „Cred că se va face dreptate, am deplină încredere în justiţie şi sunt convins că se va face dreptate. La momentul acesta nu (voi face alte dezvăluiri), dar mi-am arătat întreaga disponibilitate structurilor care fac anumite verificări ale aspectelor pe care le-am sesizat şi urmează să le mai sesizez”, a mai spus el.

Traian Berbeceanu a fost eliberat după 33 de zile de arest preventiv, iar instanţa supremă a dispus ca măsură preventivă interdicţia de a părăsi ţara.

Nu este prima dată când fostul şef de la Combaterea Crimei Organizate Alba se declară victima procurorilor necinstiţi, cărora le-ar fi stricat afacerile cu infractorii. El este cel datorită căruia au dosar penal adjunctul şefului de la Poliţia Deva, şeful Serviciului Român de Informaţii din zonă şi mulţi cunoscuţi oameni de afaceri din Ardeal. Traian Berbeceanu a găsit şi brăţările dacice furate de la Sarmisegetusa de căutătorii de comori.

Anchetatorii îl acuză însă că nu folosea aceeaşi măsură pentru toţi. Există plângeri care spun că a ascuns dosarul unui traficant de droguri sau că ajuta clanurile mafiote din zonă.

Foştii subalterni ai lui Traian Berbeceanu l-au susţinut tot timpul şi au fost gata să depună mărturie că nu a făcut nimic ilegal.

Fostul şef de la Combaterea Crimei Organizate Alba a reuşit să fie eliberat după ce subalternii lui au trimis scrisori ministrului de Interne şi judecătorilor, în care spuneau că înlăturarea lui Traian Berbeceanu este legată de interese mafiote, susţinute de magistraţi.

Dosare instrumentate de şeful BCCO (sursa: HotNews.ro):

- Hydra;

- Tâmplaru;

- Singer;

- Dosare de cămătărie;

- Şantaj şi spălare de bani;

- Proxenetism şi prostituţie;

- Trafic şi consum de droguri;

- Trafic cu ţigări;

- Trafic de minori.

În motivarea deciziei de urmărire penală, instanţa a arătat că Traian Berbeceanu ar fi ţinut dosare „la sertar”: „Se remarcă faptul că atât la domiciliul inculpatului, cât şi în incinta biroului său s-au găsit, cu ocazia percheziţiilor efectuate, mai multe acte care vizau cauze aflate în lucru şi cauze neînregistrate. S-au mai găsit acte având caracter secret, care nu erau deţinute legal în locaţiile respective.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri