Laura Ștefan: Voiculescu nu sesizează CSM în privința DNA-ului, dar se îndreaptă spre Nițu și Ministerul Justiției 

Data publicării:
Laura Stefan 2 1

Domnul Dan Voiculescu nu sesizează CSM în privinţa DNA-ului şi nici pe procurorul şef al DNA, pentru că aceste două instituţii ar trebui să fie primele care ar trebui sesizate, dar se îndreapta spre Niţu (n.r. Tiberiu Nițuprocurorul general al României)şi spre Ministerul Justiţiei, a explicat Laura Ştefan, expert anticorupţie. 

Orice om are dreptul să se plângă cu privire la activitatea unei insituţii publice, dar nu am înţeles exact care este problema pe care o vede domnul Dan Voiculescu”, a spus Laura Ştefan. 

Dan Voiculescu a spus că nu îl cunoaşte pe Stan Mustaţă, la fel şi avocatul său, Gheorghiţă Mateuţ. Cei doi susţin că Dan Voiculescu nu are nicio legătură cu dosarul în care este anchetat judecătorul Stan Mustaţă.

Cu toate acestea, domnul Dan Voiculescu este foarte nervos şi protestează cu privire la anchetarea unui judecător. E posibil ca Dan Voiculeascu să nu îl cunoască pe Stan Mustaţă în dosarul I.C.A. Judecătorul a făcut la un moment dat o cerere de abţinere şi, fără să ştim prea mult despre ce a scris în cererea respectivă, în presă a apărut că Stan Mustaţă îl cunoaşte pe unul dintre cei care apar în dosar. Este posibil să nu fie vorba de Dan Voiculescu”, crede Laura Ştefan.

Dan Voiculescu a cerut anchetă la DNA, însă cerere care a fost respinsă.

Îngrijorarea lui Dan Voicuelscu este legat de aducerea în judecată, însă procedurile sunt conforme cu legea. CSM a dat aviz pentru reţinera lui Stan Mustaţă, astfel că dosarul merge cu paşi repezi înainte”, spune expertul anticorupţie.

Parlamentul nu poate să ancheteze procurori şi judecători pentru a da socoteală pentru activitatea în dosare.

Laura Ştefan nu vede implicarea preşedintelui Traian Băsescu în acest caz, dar susţine că dacă Dan Voiculescu crede altceva, atunci ar trebui să aducă dovezi.

Cert este că judecătorul Stan Mustaţă a fost ridicat de DNA chiar în ziua în care urma să se pronunţe în dosarul I.C.A. Judecătorul Stan Mustaţă va fi înlocuit cu un alt judecător şi procesul va continua.

Stan Mustaţă a mai apărut şi în Dosarul Judecătoarelor Şpăgare. În acest dosar, judecătoarea Veronica Cîrstoiu ar fi fost acuzată că ar fi primit mită 1.200.000 de euro de la Dinel Staicu.

"Nu ştim de ce este îngrijorat Dan Voicuelscu, însă acest lucru ne face să ne gândim că ar putea avea o legătură cu Stan Mustaţă", a spus expertul anticorupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri