Aleşii care părăsesc Parlamentul din toamnă. "Cum poţi crede că un parlament puternic este pe locul 20 la grila de salarizare?" 

Data publicării:
PARLAMENT agerpres 7827797
Foto: Agerpres

Anghel Stanciu, Mădălin Voicu sau Şerban Mihăilescu se află în Parlament încă din zorii democraţiei româneşti. În toamnă, cu toţii spun adio şedinţelor de plen.

Anghel Stanciu, deputat PSD: „După şase mandate, după părerea mea cred că mi-am făcut datoria.

Prestigiul Prlamentului s-a difuzat în alte zone. Cum poţi să crezi că un parlament puternic este pe locul 20 la grila de salarizare?”

Mădălin Voicu, deputat PSD: „Îmi ajunge în condiţiile în care speranţele şi optimismul meu din anii 90 au dispărut, clasa politică s-a alterat. Cred că România trebuie să îşi regândească parcursul politic, de la primul vârf, la ultimul ciot”.

Şi cel mai longeviv deputat de Bistriţa-Năsăud, cercetat acum într-un dosar de corupţie, se gândeşte să se retragă.

Ioan Oltean, deputat PNL: „Dat fiind modul în care a evoluat viaţa politică românească în ultimul timp nu vă ascund că există în mintea mea şi o asemenea alternativă”.

Aflat la primul mandat în Senat, fostul tenismen Ilie Năstase consideră că politica a fost o alegere greşită.

Ilie Nastase, senator UNPR: „Sunt unele restricţii pe care nu le aveam când jucam tenis, adica eu vreau să am libertate şi aici nu prea am libertate. Eu nu sunt obişnuit cu treburile astea”.

Dacă unii aleşi, vechi sau noi, abia aşteaptă să-şi încheie socotelile cu Parlamentul, alţii se luptă în justiţie doar-doar vor mai putea candida o dată. Social-democraţii Marian Neacşu şi Florin Pâslaru au rămas fără dreptul de a fi aleşi după ce justiţia i-a găsit vinovaţi de conflict de interese.

Marian Neacşu, deputat PSD: „Am făcut o plângere la CEDO, nu ştiu dacă se va rezolva până atunci şi dacă se va rezolva favorabil. Cred că după 8 ani de mandat în care m-am şi legat afectiv de parlament şi cred că am şi reuşit să las urme bune aici, evident că sunt dezamăgit dacă s-ar întâmpla asta”.

Tot problemele cu justiţia l-au determinat şi pe fostul şef al UNPR Gabriel Oprea, să renunţe la o nouă candidatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri