Andrei Gerea, învestit ministru al Economiei. Crin Antonescu nu a primit invitație la Cotroceni

Data publicării:
andrei gerea depunere juramant - captura

Este un gest inedit, pentru că, până acum, indiferent de conflictele care aveau loc, se respecta procedura și erau invitați la Cotroceni atât președintele Camerei Deputaților, cât și președintele Senatului.

Crin Antonescu nu a primit invitație nici prin telefon, așa cum a primit Valeriu Zgonea, nici prin scrisoare oficială.

Un motiv ar putea fi comportamentul șefului Senatului de la ultima depunere de jurământ, a ministrului Transporturilor Ramona Mănescu, când Crin Antonescu a plecat înainte de discursul lui Traian Băsescu.

„Am plecat pentru a arăta public că pentru mine discursul ce avea să urmeze legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Băsescu nu mai poate prezenta nicio urmă de legitimitate”, a susţinut atunci preşedintele PNL.

Două misiuni pentru noul ministru

Ceremonia depunerii jurământului de către ministrul Andrei Gerea a avut loc la ora 17.00, la Palatul Cotroceni. „Aveți două misiuni: Oltchim și Cuprumin”, i-a spus președintele noului ministru al Economiei după depunerea jurământului. Șeful statului a adăugat că trebuie să fie două procese transparente, în favoarea companiilor.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au luat parte premierul Victor Ponta, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, precum și mai mulți miniștrim între care liberalii Eugen Nicolăescu, Daniel Chițoiu, Mariana Câmpeau și Mihai Voicu. Președintele Traian Băsescu a dat mâna cu ei, a schimbat câteva cuvinte cu Radu Stroe și Eugen Nicolăescu, apoi cu premierul și președintele Camerei și a ieșit din sală râzând. Urmăriți imaginile de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri