Cererile administraţiei americane nu au fost prea dure, crede Emil Hurezeanu. România este înconjurată de spaţii problematice şi ameninţătoare, iar în acest context se impune un control mai drastic, motivează analistul.

Embed:

E bine ca decizia să se discute în interiorul serviciului, societății civile, in interiorul Parlamentului şi să fie decizie politică la capătul procesului.

România este într-o situație limită. România este la frontiera, la periferia lumii occidentale, în continuare cu spaţii problematice şi ameninţătoare - Ucraina, Rusia, Marea Neagră. Chiar dacă ar fi fost mult mai exigentă în cerinţe, nu ar fi greşit Nuland sau administrația americană. Suntem o ţară care are nevoie de un eşafodaj mai solid ca oricând”, a declarat Emil Hurezeanu la Digi24.  

Reamintim că miercuri subsecretarul american de Stat Victoria Nuland s-a întâlnit la București cu președintele României, Klaus Iohannis, cu care a discutat despre legile privind reținerea datelor cu caracter personal – așa-numita lege „Big Brother”. 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!