Deputatul ajuns la spital după opt zile de greva foamei îi provoacă pe aleşi la acţiuni de solidarizare.(CAM 3) Deputaţii PSD spun că îi vor pune la dispoziţie un birou pentru ca acesta să se ocupa de problemele românilor din Diaspora.Doi dintre colegii săi din comisie anunţă că intră şi ei în greva foamei dacă autorităţile nu îl susţin pe Aurelian Mihai în demersul de reducere a taxelor consulare pentru românii din afara ţării. 

Embed:

UPDATE: Deputaţii Mircea Dolha şi Mircea Lubanovici au ezitări în a începe acest demers, afirmând "POATE intrăm şi noi în grevă săptămâna viitoare, dacă nu se rezolvă situaţia".


 

Practic, toţi colegii lui Aurelian Mihai din comisia pentru românii de pretutindeni au anunţat că vor intra în greva foamei în semn de solidaritate cu acesta.

Gestul este unul fără precedent în Parlament.

Ei cer taxe consulare mai mici pentru românii din străinătate, despre care spun că sunt ignoraţi de statul român. Totodată, ei reclamă că românii din străinătate trebuie să dea foarte mulţi bani pentru diverse documente pe care trebuie să şi le procure de la ambasade.

Un deputat anunţă că intră în greva foamei

Pe de altă parte, ei susţin că au fost ignoraţi nu doar de MAE şi de Guvern, ci şi de conducerea Camerei Deputaţilor, prin faptul că - spun ei - preşedintele acestei camere parlamentare nu a făcut „nici măcar un minim gest de decenţă” pentru a se interesa de soarta colegului lor sau de a pune pe ordinea de zi solicitarea lui Aurelian Mihai de a fi luate în serior problemele românilor din străinătate.

Starea lui Aurelian Mihai s-a înrăutăţit, el urmând să fie dus la Spitalul Universitar.

Aurelian Mihai, parlamentar pentru diaspora, a intrat în greva foamei în urmă cu opt zile. El este nemulţumit de faptul că Guvernul nu se implică pentru rezolvarea problemelor pe care le au românii din străinătate. Deputatul acuză executivul că nu e preocupat de lipsa de personal consular şi că nu face nimic pentru a asigura revenirea în ţară a celor care şi-au pierdut locurile de muncă.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!