Propus ministru al Culturii. Gigel Ştirbu: „Le mulţumesc părinţilor pentru numele care mi l-au dat”

Data publicării:
5490539-Mediafax Foto-Octav Ganea

Gigel Ştirbu a fost propus oficial de PNL pentru postul de ministru al Culturii.

Consider că nu trebuie să fiu deţinătorul a cel puţin două premii Nobel pentru a fi ministru. Sunt convins că voi face faţă, vă voi demonstra”, a declarat Gigel Ştirbu.

Gramatica i-a jucat feste, iar el a dat vina pe emoţii. Contestat de un fost ministru al Culturii, Gigel Ştirbu contraatacă: "Sunt atât de mândru de numele meu, le mulţumesc părinţilor pentru numele care (sic! - n.r.) mi l-au dat", a spus Ştirbu, comentând afirmaţia lui Andrei Pleşu la adresa sa.

Se bucură. însă, de susținerea șefului său pe linie de partid. „Gigel Ştirbu este la al doilea mandat parlamentar, preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, care a fost secretar de stat în acest minister în timpul guvernului Tăriceanu. Este unul dintre colegii noştri din noul val, care au confirmat înt oate planurile, în care avem încredere totală. Decizia a fost luată în unanimitate”, a declarat liderul PNL Crin Antonescu.

Filosoful Andrei Pleşu a fost întrebat vineri ce părere are despre eventuala numire a lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, el declarând că nu îl cunoaşte, nu a auzit niciodată de acesta şi că "un Gigel în plus nu mai contează".

Preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor, Gigel Ştirbu, era cotat cu cele mai multe şanse în cadrul PNL pentru a prelua mandatul de ministru al Culturii.

Daniel Barbu a înaintat, joi, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Culturii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri