Legea defăimării a provocat scandal în plenul Camerei Deputaţilor. Iniţial, conducerea Camerei a anunţat că legea a fost adoptată. Câteva minute mai târziu, însă, parlamentarii şi-au dat seama că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru ca proiectul iniţiat de liderul PSD Liviu Dragnea să treacă.

Embed:

 

Social-democraţii au cerut apoi reluarea votului prin apel nominal, însă liberalii s-au opus acestei proceduri. Cel care a pus punct certurilor a fost chiar Liviu Dragnea, care a spus că va reiniţia o lege cu acelaşi conţinut.

„152 pentru, 105 împotrivă, 24 abțineri, proiect adoptat”, anunța Florin Iordache.

„Cartele prezente în sală: 315. Au votat pentru 152, în consecință legea nu a trecut”, a revenit deputatul.

Am mai constatat astăzi cu mare regret că, din păcate, conducerea Camerei Deputaţilor a achiziționat un sistem electronic care pune sub semnul întrebării în mod real votul la toate legile care au fost votate până acum. Vă rog să constatați, domnul Florin Iordache, măcar țineți-vă de ultima afirmație că legea a picat și o să reinițiez, să reiau procedura. O să mă ocup personal atunci când se votează să voteze oameni și nu cartele”, a spus Liviu Dragnea.

„Îi mulțumesc pentru faptul că renunță la un abuz vădit și îl rog pe președintele de ședință, care a fost denigrat de președintele său de partid, să ia act de solicitare”, a spus Alina Gorghiu.

Citiți și

Defăimarea dispare din „Legea defăimarii”

Liviu Dragnea modifică legea defăimării, ca răspuns la criticile lansate de Ambasada SUA

 

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!