Liviu Dragnea: Nu sunt sigur că dl Antonescu va mai candida. Ar putea fi sabotat din interior

Data publicării:
dragnea digi

Preşedintele executiv al PSD a declarat în emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24 că liberalii din teritoriu ar putea încerca tot ce este posibil ca PNL să înregistreze un scor slab la europarlamentare, astfel încât Crin Antoonescu să fie nevoit să renunţe la şefia partidului.

Liviu Dragnea consideră că liderul PNL a făcut o „greșeală fenomenală” în momentul când a spus că, dacă PNL nu ia 20% din voturi (scor pe care Liviu Dragnea susține că l-a avansat chiar el, într-o emisiune televizată - n.r.) la alegerile europarlamentare, pleacă din fruntea partidului. „Dacă spui așa ceva, orice dușman din partid va face tot ce e posibil ca acel partid să nu ia 20% ca să pleci din funcția de președinte”, a arătat președintele executiv al PSD.

Întrebat dacă Crin Antonescu ar putea fi sabotat de propriii colegi, Liviu Dragnea a răspuns: „Tot ce-i posibil (...) Sunt destui care spun lucrul ăsta. Sunt foarte nemulțumiți. Li s-a spus ieșim acum dom USL și-n două săptămâni revenim la guvernare. Acum s-a nuanțat poziția. Am ieșit din USL și revenim la guvernare în 2016 și oamenii întreabă: dar de ce am plecat de la guvernare? Ca să avem de unde să ne întoarcem la guvernare? Să stăm din nou câteva luni până când iar se supără nu știu cine?”, a arătat Liviu Dragnea. El a subliniat că liderii din teritoriu nu au niciun fel de explicație de ce a plecat PNL de la guvernare, cu atât mai mult cu cât s-a mers la paritate cu PSD la împărțirea locurilor, chiar dacă „PSD era de două ori mai mare”.

Asta generează o foarte mare supărare și vrând-nevrând, ea se strânge pe Crin Antonescu”, a menționat vicepremierul.

El a declarat că fără Crin Antonescu în fruntea PNL - ipoteză plauzibilă în cazul unui rezultat prost la europarlamentare - există mai multe șanse de refacere a USL.

Întrebat ce părere are de un tandem Crin Antonescu - președinte, Klaus Iohannis – premier, Liviu Dragnea a spus că el a auzit de tandemul Crin Antonescu – președinte, Traian Băsescu – premier și a argumentat de ce liberalul vrea să facă o alianță cu Traian Băsescu. Urmăriți-i explicațiile în materialul video de mai jos:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri