Reacţia Alinei Gorghiu, întrebată dacă îşi va asuma rolul de premier

Data publicării:
gorghiu blaga captura 20 aprilie

„Va câştiga Primăria Generală a Capitalei şi va rămâne primar general al Capitalei”, spune copreşedintele Vasile Blaga despre Cătălin Predoiu. Iar copreşedintele Alina Gorghiu completează că funcţia de primar şi cea de potenţial premier se exclud reciproc. Liderii PNL au refuzat să vorbească despre posibilitatea ca noul candidat al partidului să piardă alegerile locale.

Întrebată apoi dacă şi-ar asuma poziţia de premier, Alina Gorghiu a răspuns că nu este momentul pentru astfel de discuţii în PNL.

„Toate lucrurile cred că trebuie discutate la vremea lor. Partidul acesta are, aşa cum am spus şi aţi văzut, resurse şi pentru primar general, chiar dacă am avut necazuri cu o candidatură, două sau trei, avem propuneri la momentul oportun, la timpul potrivit, pentru orice funcţie. Sunt convinsă că în urma unor discuţii, nu angajate de mine discuţiile şi de Vasile Blaga într-o conferinţă de presă, pe nepusă masă, doar ca să facem plăcere unui jurnalist şi să răspundem la o întrebare... În urma consultării cu conducerea partidului, când veţi vedea că PNL are acel mandat în plus de parlamentar astfel încât să obţină funcţia de prim ministru, atunci veţi vedea şi propunerea”, a spus Alina Gorghiu.

Varianta prezentată diferă de strategia de până acum a partidului, care a desemnat încă de acum doi ani un prezumtiv premier, a cărui misiune era să fie pregătit în orice moment să preia conducerea unui guvern.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri