PSD a boicotat numirea lui Rareș Bogdan, propus de PNL, la conducerea TVR

Data publicării:
tvr-2

Actualizare 19.15. Rareș Bogdan a declarat că este victima răfuielilor dintre PSD şi PNL a spus aspirantul la funcţie. El a mai spus că a vorbit cu Crin Antonescu după votul din Parlament. „Era negru, era supărat. A considerat că Victor Pnta nu a respectat înțelegerea. A fost un joc politic la mijloc. Am vorbit și cu alți lideri PSD. Mi s-a spus că nu au avut nimic cu mine”, a declarat Rareș Bogdan.  

Actualizare 15.48. Parlamentarii PSD nu au asigurat cvorumul pentru numirea lui Rareș Bogdan la conducerea TVR. Chiar dacă, după o pauză, parlamentarii au fost chemați din nou la ședință și a fost făcut apel nominal, nu au existat suficienți parlamentari pentru a asigura cvorumul. 

Cu toate acestea, s-a trecut la vot: Rareș Bogdan a obținut 174 de voturi, iar doi parlamentari au votat „împotrivă”. Asta în condițiile în care era nevoie de 291 de parlamentari în sala de plen pentru ca votul să fie valabil.  


Actualizare 15.48. Președintele PNL, Crin Antonescu a criticat, în termeni duri, părăsirea plenului de către parlamentarii PSD înainte de votul pentru alegerea lui Rareș Bogdan în fruntea TVR. Asta în condițiile în care PSD a promis, inițial, că îl va susține pe Rareș Bogdan, a susținut liderul liberal. „Domnul Rareș Bogdan a trecut cu brio audierea în comisii. Au dispărut domnii de la PSD din plen. Cred că este o istorioară scurtă despre cine are cuvânt și despre cine este mincinos”, a declarat Crin Antonescu.  

Actualizare 15.43. Social democrații nu au asigurat cvorumul, au spus la nivel declarativ că îl susțin pe Rareș Bogdan, dar nu au fost prezenți în plen pentru a-l vota.

Social-democrații au spus la nivel declarativ că îl susțin pe Rareș Bogdan, dar nu au fost prezenți pentru a-i da și un vot.

Este de așteptat ca acest eveniment să nască din nou tensiuni în USL, pentru că exista o înțelegere la nivelul conducerii ca social-democrații să-l susțină pe Rareș Bogdan, propunerea PNL, pentru postul de director general interimar al TVR.

Pe de altă parte, foarte mulți parlamentari PSD nu au fost mulțumiți de această propunere a liberalilor și au spus că ei nu vor vota așa cum a decis conducerea PSD.

S-a vehiculat încă de la început această variantă mai simplă, să nu asigure cvorumul. Democrat-liberalii le-au dat o mână de ajutor, pentru că au lipsit din sală.

Actualizare 14.30. Rareș Bogdan a primit aviz favorabil în comisiile reunite de Cultură ale Parlamentului. Candidatura sa trebuie acum votată în plen. Mai mulți social-democrați s-au declarat însă împotriva numirii jurnalistului la conducerea TVR.

__________________

Liberalii nu au venit cu o altă propunere, aşa că Rareş Bogdan va fi audiat astăzi, în comisiile reunite de Cultură, urmând ca, apoi, cele două camere să se reunească la  la 14.30, după cum a anunțat președintele PNL, Crin Antonescu.

Înainte de audieri, Rareș Bogdan a declarat că a vorbit cu premierul Victor Ponta, care își exprima ieri reticența față de această numire.

„ E normal, cand un om foarte tânăr poate ajunge în astfel de poziție, e normal ca el să exprime reticențe”, a spus Rareș Bogdan.

"Propunerea pentru preşedintele director general va aparţine PNL. Nu ştiu să existe o propunere oficială în acest moment, dar există o propunere neoficială, înţeleg, confirmată chiar de domnul Antonescu", a spus Victor Ponta într-o emisiune televizată.

Întrebat dacă este vorba de Rareş Bogdan, Ponta a răspuns afirmativ. Chestionat dacă susţine şi el această propunere, Victor Ponta a precizat: „Dacă colegii liberali o vor face, o să să discutăm atunci".

Întrebat dacă are reţineri, Victor Ponta a răspuns: „Evident că am reţineri. Dar nu cred că e corect să vorbim despre un alt jurnalist".

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, că au existat unele discuţii informale pentru ca omul de televiziune Rareş Bogdan să fie propus pentru şefia TVR.

„În legătură cu televiziunea, au existat nişte discuţii şi se convenise, de principiu şi din nou informal, nu printr-o vreo decizie a USL, să propunem pe omul de televiziune, pe omul de presă Rareş Bogdan", a spus Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri