Traian Băsescu, despre condițiile în care Victor Ponta ar putea reveni în politică

Data publicării:
ponta-2

Reporter: Domnul Victor Ponta mai are vreo şansă să revină în politica mare?

Traian Băsescu: Da. Cred că da, după ce își clarifică situația în justiție. Toți avem tipul ăsta de probleme, îți clarifici favorabil situația în justiție, e în regulă, nu, pleci.

Declinul politic al lui Victor Ponta a început în vara anului 2015. Atunci DNA a început urmărirea penală pe numele său pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul Turceni - Rovinari.

Sunt suspect în cazul Șova pentru activitatea de avocat și, de asemenea, sunt în conflict de interese că l-am pus pe Șova ministru”, spunea Victor Ponta în 5 iunie 2015.

O săptămână mai târziu, Victor Ponta a anunţat că pleacă din fruntea Partidului Social Democrat.

Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în partid, până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse", scria social democratul pe pagina sa de Facebook.

Şi-a păstrat, însă, funcţia de premier, deşi au fost voci care i-au cerut să plece de la Palatul Victoria. Demisia de la Guvern a venit abia în toamnă, după tragedia de la Colectiv.

Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte din societate îl așteaptă și începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru”, spunea el în 4 noiembrie 2015.

De atunci, Victor Ponta a intrat într-un con de umbră pe plan politic. Nu s-a mai implicat ca în trecut în activităţile partidului. În schimb, şi-a concentrat întreaga atenţie asupra fundaţiei pe care a lansat-o la începutul acestui an.

Urmăriți interviul integral cu Traian Băsescu AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri