Leacul pentru cancer, căutat într-un centru de cercetare modern de la Timișoara

Data publicării:
mina minovici laborator mediafax

Cercetătorii din Timişoara şi-au pus ambiţia să demonstreze că se poate face performanţă şi în România, dacă există finanţare.

Ne propunem să descoperim un mic element în plus care să ajute la tratamentul afecţiunile maligne. Acest drum este foarte lung, pentru a dezvolta un medicament şi de-a putea pune pe piaţă, timpul necesar este de 14 ani”, a afirmat Florina Bojin, medic cercetător.

Fiecare dintre cei cinci specialişti care vor lucra în centrul de la Timişoara are propriul proiect. Unul dintre ei va studia alergiile, de exemplu.

Întotdeauna ca să ştii cum să tratezi o boală, este important să ştii care este mecanismul ei de producere, ca să ştii în ce punct să acţionezi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că va fi boala secolului 21. Deci, eu cred că cercetările noastre sunt foarte importante în acest sens”, a susținut Luminiţa Cernescu, medic alergolog.

În centrul de terapii genice şi celulare vor lucra inclusiv studenţi, rezidenţi şi medici care se pregătesc pentru doctorat.

Este camera care asigură siguranţa şi calitatea unor produse care se administrează. Si, pe lângă că ne vor permite să-i tratăm, vor permite dezvoltarea unor terapii noi, deci terapia genică este terapia secolului 21, trebuie şi noi să putem face pasul spre o astfel de terapie”, a spus Carmen Bunu, manager de proiect.

Construirea centrului şi dotarea acestuia cu echipamene costă aproape 55 de milioane de lei, iar banii au fost primiţi de echipa de cercetători din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri