Guvernul extinde amnistia fiscală. PSD: Mamele şi pensionarii să primească înapoi banii pe care i-au returnat deja statului

Data publicării:
parlament crop

Este vorba despre sume primite, începând cu ianuarie 2011, din vina funcționarilor publici. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a explicat măsura prin dorința de a ajuta mamele. Ambele acte normative au fost adoptate de Senat și urmează să ajungă pe masa deputaților.

Modificările au fost anunțate de Liviu Pop, preşedintele comisiei de muncă din Senat.

Potrivit regulamentului Senatului, nu poţi face însă modificări la un proiect de lege chiar în plen. Întrebat de Digi24 cum s-ar putea face însă o astfel de modificare, Liviu Pop a răspuns că este posibil dacă este o situaţie excepţională.

Cele două proiectele privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor urmează să fie dezbătute luni de Senat.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţea trecută, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, preciza, la începutul şedinţei de Guvern de atunci, că persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală.

La rândul său, premierul Victor Ponta arăta că Parlamentul poate „să mai includă eventual” alte categorii de persoane, dacă apar probeme similare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri