Mărturiile medicilor: „O domnișoară cu arsurile cele mai profunde a întrebat: e adevărat că nu am nimic pe față și sunt ok?”

Data publicării:
salvator

Adrian Noaţă, medic Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: „Cazul a fost dat la 22:41, am ajuns la 22:43. Deja începuseră să iasă strigând: "Ajutați-ne! Salvați-ne!"”

Medicul Adrian Noaţă s-a aflat în cea de-a doua ambulanţă care a ajuns la locul tragediei de la Colectiv. Lucrează de 27 de ani în medicina de urgenţă, dar nu a mai trecut niciodată prin aşa ceva. Primii săi pacienţi aveau arsuri pe 60% din suprafaţa corpului.

Adrian Noaţă, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: „Am avut o domnișoară care avea arsurile cele mai profunde, care pur și simplu a întrebat: este adevărat că nu am nimic pe față și sunt ok? Și i-am zis da, ești ok. Stai liniștită că o să fie bine. Ce m-a impresionat mult a fost solidaritatea colegilor mei care au dat dovadă de un devotament și o sincronizare nemaipomenită și solidaritate.”

Un alt medic care a ajuns la clubul Colectiv la doar câteva minute după ce a fost dat apelul la 112 este Ovidiu Cizmaru. Are o experienţă de 22 de ani pe ambulanţă şi se confruntă zilnic cu situaţii de urgenţă. Cu toate astea, cu greu şi-a găsit cuvintele pentru a descrie prin ce a trecut în noaptea de 30 octombrie.

Ovidiu Cizmaru, medic Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov: „Comparativ a fost incidentul de la Balotești. Dar acolo mare majoritate nu a avut ce să facă. Dar aici drama a fost mult mai mare. O imagine tulburătoare! Din nefericire, a trebuit să intervenim foarte repede din momentul ajungerii la un stop cardioresparator, la un pacient foarte tânăr, de 16 ani. Cel mai dureros pentru un medic de urgență este în momentul în care trebuie să oprească manevra de resuscitare.”

Zeci de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov s-au mobilizat în noaptea incendiului de la Colectiv. Peste 140 de răniţi au fost transportati de salvatori la 11 spitale din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

O tânără de 27 de ani a murit la Spitalul Pantelimon, în această dimineață, în jurul orei 5. Tânăra avea arsuri grave pe căile respiratorii şi pe cel puțin 50% din suprafaţa corpului. Bilanțul a ajuns la 32 de persoane decedate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...