Microbuze școlare pe post de maxi-taxi. Cum sunt plimbați turiștii cu mașinile pentru elevi

Data publicării:
microbuz elevi cu turisti

Şase microbuze pentru elevi au ajuns la târgul organizat în acest weekend pe Rarău, plin cu oameni din tot judeţul. Luaţi la întrebări de jurnalişti, şoferii se enervează la culme.

Discuție reporter-șofer:

Reporter: De la ce comună sunteţi?

Șofer: Comuna Sadova.

Reporter: Și cine v-a chemat aici?

Șofer:N-am venit de capul meu aici să ştiţi.

Reporter: Dar cine v-a chemat?

Șofer: Sunt copii, elevii de la şcoală.

Reporter: Dar noi vedem că nu-s numai copii aici...

Șofer: Sunt cu părinţii!

Discuție reporter-șofer:

Șofer: Eu am venit cu maşina, eu am vrut să vin...

Reporter: Dar ştiţi că aveţi voie să transportaţi doar elevi?

Șofer: Mergeţi la şcoală, la directorul şcolii. Dumneata ai văzut că ăştia sunt elevi? Nu ai vazut, du-te și te uită bine!

Primarul din Sadova susţine că doar trupa de dans a şcolii generale din comună a circulat cu microbuzul. Imaginile spun însă cu totul altceva.

„Noi avem echipă de dansuri la şcoală şi nu-i duce cu căruţa sau cu autobuzul, da? De asta avem microbuz. Nu a făcut nici o cursă de transport”, spune primarul comunei Sadova, Otcu Constantinescu.

Microbuzele comunelor Fundu Moldovei, Pojorâta şi Sadova au făcut mai multe curse de la poalele muntelui, până la festivalul de la 1400 de metri altitudine. În nici unul din ele nu erau copii. Primarul din Fundu Moldovei recunoaşte, în cele din urmă, că ... a vrut să „ajute” câţiva turişti.

„O fost cu copiii, am avut trupa de cercetaşi. Am primit o solicitare la un moment dat, era un grup acolo, o dată sau de două ori”, spune Tudor Ion Zdrob, primarul comunei Fundu Moldovei.

Primarul din Pojorâta e în schimb furios. El spune că va lua măsuri dacă şoferul a folosit maşina pe post de maxi taxi.

„Nu era trimis pentru aşa ceva, trebuia să ducă copiii acolo, să-i aştepte să termine să-i premieze şi să-i aducă înapoi în comună. Dacă se verifică, şoferul pleacă acasă. Îl dau afară dacă o făcut aşa ceva”, spune Ioan Bogdan Codreanu, primarul comunei Pojorâta.

Nu e pentru prima dată că în microbuzele pentru elevi ajung şi alte persoane. În urmă cu câţiva ani, autorităţile din Ialomiţa au descoperit că pe lângă elevi, şoferii duceau şi săteni care le lăsau bani. Chiar şi 30 de persoane, în microbuzele cu 16 locuri. Unul dintre primarii care a permis o astfel de practică a fost amendat cu 20.000 de lei de către Autoritatea Rutieră Română.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri