Primarul din Câmpeni vrea să cumpere un hotel ca să atragă medici și profesori în oraș

Data publicării:
hotel campeni 1

33 de medici și asistenți lucrează acum la Spitalul din Câmpeni. Prea puține cadre medicale pentru cei peste 8.000 de pacienți tratați anual. Autoritățile sunt dispuse să mai angajeze 10 medici rezidenți, dar nimeni nu vrea să facă naveta. La fel se întâmplă și cu profesorii. Așa că, primarul s-a gândit la o soluție.

Consider că daca vom achiziționa acest hotel, pe lângă faptul că vom asigura medicilor și profesorilor o locuință, putem aduce aici o policlinică privată”, afirmă Călin Andrieș, primar în Câmpeni.

Clădirea are 70 de camere, însă, deocamdată doar 20 pot fi folosite.

Ar fi un lucru foarte bun că şi aşa nu se foloseşte la nimic, în zonă nu e turism ca să vină oamenii să stea la hotel”, consideră un localnic.

„E o lipsă foarte mare de medici în zonă şi trebuie să e oferi ceva ca să vină aici”, susține un alt localnic.

Spaţiul mai mare ar rezolva şi problema cabinetelor medicilor de familie care acum funcţionează în incinta spitalului, fapt care acum afectează evaluarea unităţii medicale.

„Va scădea contractul cu CAS cu un procent din venitul spitalului, cu un 30%, în acest caz spitalul va fi mult dat înapoi din punct de vedere al serviciile medicale”, afirmă Gheorghe Narița, manager Spital orășenesc Câmpeni.

Achiziția hotelului nu este însă pe placul reprezentanțiilor Consiliului Județean, care au primit de la edil cerere pentru finanțare.

„Posibilitățile noastre sunt reduse. Ei pot să folosească sumele pe care le alocăm de la Consiliul Județean pe proiectele pe care consideră că sunt utile”, declară Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Pentru ca investiția să fie posibilă, primarul are nevoie de 1,5 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri