Zebre pictate. Primăria Craiova a amenajat neconvențional trei treceri de pietoni

Data publicării:
zebra cra

Autorităţile din Craiova au inaugurat primele trei treceri de pietoni neconvenţionale. Cea din centrul oraşului, de lângă Operă, are forma unei claviaturi.

Celelate treceri sunt în faţa primăriei şi au fost realizate după desenele a doi tineri artişti locali.

Noile treceri de pietoni au fost amenajate cu acordul Politie Rutiere. Politistii s-au asigurat că fiecare zebră este semnalizată corespunzător cu indicatoare, pentru a nu exista confuzii în rândurile șoferilor și pietonilor.

Ideea trecerilor de pietoni ca formă de artă a fost împrumutată de la primării din străinătate.

„Ne-am gândit că, astfel, șoferii vor fi un pic mai bine dispuși. Și șoferii, și pietoni, având în vedere că în oras sunt foarte multe șantiere deschise, iar nervii cetățenilor sunt întinși la maxim. În acest fel, sperăm să li se descrețească un pic frunțile”, afirmă Ionuţ Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

„E foarte bine pentur șoferii care sunt zi de zi în trafic, pentru că vezi mult mai bine trecerea de pietoni, ca poate ești stresat”, spune un șofer.

„Cred că era mai bine cu cele vechi”, este de părere un altul.

Trecerile fac parte şi din campania primăriei Craiova pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, iar autorităţile spun că aşteaptă idei de amenajare şi de la locuitorii oraşului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri