Prin oraş, ca pe un drum forestier. Se întâmplă în Marghita, în judeţul Bihor, unde noroiul şi apa au acoperit mai multe străzi. În zonă se desfăşoară lucrări la rețeaua de apă și canalizare, dar localnicii spun că muncitorii au oprit săpăturile din cauza vremii. Acum, oamenii sunt nevoiţi să facă slalom printre bălţi, iar maşinile rămân împotmolite în noroi.

Embed:

În imaginile surprinse de un locuitor din Marghita, se vede cum o maşină trebuie să fie scoasă de un utilaj din noroi. Muncitorii au acoperit strada cu pâmânt, care s-a transformat în mocirlă.

Oamenii spun că lucrările la reţeaua de canalizare au început în toamnă şi de atunci străzile sunt adevărate şantiere. Acum, muncitorii au oprit lucrările din cauza vremii.

Localnicii se tem că ambulanţele sau pompierii nu pot ajunge la ei în caz de nevoie.

În aceeaşi situaţie sunt sute de locuitori de pe opt străzi din oraş, unde lucrează două firme care au câştigat licitaţia organizată de primărie.

Zoltan Pocsaly, primarul municipiului Marghita: „Au dreptate, sigur, când nu mai poți ieși din casă și intri în noroi direct până la gât. Vine timpul favorabil o să scoatem noroiul frumos o să punem pietre și cum scrie tehnologia o să punem asfaltul”.

Una dintre firmele constructoare are aceeaşi explicaţie.

Ioan Blidaru, managerul uneia dintre firmele de construcţii: „Din cauza vremii, că n-am mai putut lucra. Dar am trimis deja piatră acolo, am dat şase camioane şi vom da în continuare”.

Edilii spun că o parte din vină o au şi locuitorii de pe străzile unde se lucrează, pentru că nu şi-au făcut șanțuri de scurgere a apei. Introducerea sistemului de canalizare și apă costă 3,6 milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate până în luna mai.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!