Noi proteste în țară din cauza defrișărilor ilegale

Data publicării:
manifestanti paduri

Pas cu pas, pădurile le-ați ras”, „Uniți, salvăm pădurile!” - au strigat manifestanții, sloganuri ce amintesc de cartea președintelui Klaus Iohannis, „Pas cu pas”, respectiv de protestele față de exploatarea de la Roșia Montană.

La Sibiu, 200 de oameni s-au adunat în Piaţa Mare şi au plecat în marș prin centrul istoric. Aproape jumătate dintre protestatri au venit cu bicicletele.

„Cred că este foarte important pentru noi să ne gândim și la copiii noștri, și la aerul pe care îl inspirăm și cred că de aceea este bine să atragem atenția”, spune Kilian Dorr, prim-preot al Parohiei Evanghelice de Confesiune Augustană din Sibiu, unde este membru și Klaus Iohannis, preşedintele României.

Proteste au avut loc și la Cluj-Napoca. „Acest Cod silvic este jumătate bun și jumătate rău. Nu pune deloc accentul pe protejarea biodiversității, pe protejarea pădurilor, iar padurea apare ca o resursă, nu ca o valoare pe care noi trebuie să o protejăm”, explică un protestatar.

Aproximativ 100 de clujeni s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Oamenii au cerut autorităţilor să opreasca tăierile necontrolate de păduri.

„Omuleţul ăsta trebuia să aibă un pic de burtică, să simbolizeze mai bine politicianul român şi vrea să zică că a încercat să taie toţi copacii, dar nu a reuşit să îi taie pe toţi şi până la urmă tot spânzurat a sfârşit. Spânzurat politic, că nu suntem oameni violenţi”, explică un manifestant desenul pe care îl poartă.

„Indiferenţă ucide. De ce acest mesaj? Pentru că este la baza tuturor problemelor din ţara asta. Şi cred că şi la baza tuturor problemelor din lume”, afirmă un alt protestatar.

Cincizeci de oameni au protestat şi la Braşov. Ei s-au adunat în faţa Prefecturii, de unde au mers până în Piaţa Sfatului strigând „Uniți, salvăm pădurile din ţară!”

„Observăm că lumea nu vine, nu-nţeleg de ce nu vine, se taie, se taie, încontinuu se taie, şi am ieşit şi pentru că autorităţile nu ne bagă în seamă”, spune cu amărăciune o participantă.

„Nu suntem gata să ne predăm ţara oricui şi în orice condiţii. Suntem aici să luptăm până la capăt”, dă asigurări un manifestant îmbrăcat în haine ce amintesc de portul dacilor.

Participanţii la proteste spun că vor continua să iasă în stradă până când autorităţile vor reacţiona.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri