ACCIDENTUL AVIATIC. Raed Arafat: Am anunțat trei instituții despre prăbușirea avionului

Data publicării:
raed arafat

El a primit un telefon de la profesorul Irinel Popescu, care fusese sunat de medicul Radu Zamfir, aflat în avionul căzut. Atunci, Raed Arafat a sunat la echipa SMURD de la destinație, cea de la Oradea. A primit apoi un alt telefon și a aflat locul aproximativ unde s-a produs accidentul, moment în care Raed Arafat a sunat la inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru că nu putea apela 112 din afara țării.

„Atunci am sunat la cele trei persoane care am considerat că e important să afle imediat, pentru a activa sistemul: unul este inspectorul general pentru situații de urgență, unul era inspectorul general de aviație din cadrul Ministerului de Interne, unde se află elicopterele SMURD și elicopterele dânșilor, și unul era ministrul Apărării, ministrul Dușa, pentru că dânșii au și atribuții clare în căutare, salvare pe calea aerului și de recunoaștere în caz de accident aviatic, pentru alertarea elicopterelor din zonă”, a detaliat Raed Arafat.

În ceea ce priveşte timpul de intervenţie a echipelor de salvare, chiar dacă acesta ar fi fost mai scurt, nu este o garanţie că victimele ar fi fost luate mai repede de la locul accidentului, a explicat Raed Arafat, din cauza condiţiilor meteo şi a terenul dificil de parcurs. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri