Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare în Ucraina, în perioada imediat următoare, după ce autoritățile ucrainene au anunțat apariția unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, potrivit unui comunicat al MAE.

Foto: Gulliver/ Getty Images

Ministerul a enumerat mai multe măsuri de precauție care pot fi luate de românii care totuși trebuie să călătorească în Ucraina. 

„În cazul în care acestea nu pot fi evitate, cetățenii români trebuie să ia măsuri de precauție necesare în astfel de cazuri, precum: purtarea măștilor de protecție, atenție sporită la igiena personală, evitarea locurilor publice aglomerate", precizează sursa citată.

Cetățenii români aflați în situații deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev, la numărul de urgență +38093.625.27.17, Consulatului General al României la Cernăuți la numărul de urgență +38093.270.92.60 și Consulatului General al României la Odessa la numărul de urgență +38095.541.27.88.

De asemenea, ministerul recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, http://www.insp.gov.ro/sites/cnscbt,http://kiev.mae.ro și reamintește că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță", care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS.

În Ucraina, după anunțul autorităților, au fost închise mai multe unități de învățământ din mai multe orașe, inclusiv Kiev.

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!