Numărul oamenilor care au ajuns la Spitalul Judeţean din Bacău cu toxiinfecţii alimentare a crescut la 100. Toţi au fost la un parastas duminică după-amiază, iar la câteva ore după ce au mâncat, au început să se simtă rău. 37 de oameni, dintre care zece copii, au rămas internaţi. Pentru a face faţă valului de pacienţi, conducerea spitalului a chemat toţi medicii de acasă.  

Embed:

ACTUALIZARE 12.08. Iniţial, 55 de persoane au ajuns aseară la spitalul Judeţean din Bacău cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Numărul lor a crescut, însă, în această dimineaţă, la 100. Toţi au participat duminică la un parastas în comuna Traian, din judeţul Bacău. Mâncarea a fost pregătită de o firmă de catering, ai cărei reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi.

Embed:

Toți pacienții au simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au participat la un parastas în comuna Traian. Mâncarea a fost livrată de o firmă de catering.

Medicii se așteaptă că numărul cazurilor să crească pentru că la masă au fost câteva sute de persoane.

Din cauza numărului mare de solicitări, ambulanțele au adus și câte trei pacienți odată.

Aceștia au fost triați la camera de gardă a spitalului județean, iar cei care au avut nevoie de internare au fost transferați la secția de Boli Infecțioase.

Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară au declanșat anchete în acest caz.

Vor fi prelevate probe din toate alimentele care au fost împărțite la parastas pentru a se stabili cauza îmbolnăvirii.

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!