CCR: Statutul militarilor, constituţional. T. Băsescu: Act de trădare națională ori un act de profundă prostie

Data publicării:
parada militara 1 dec 2011 4694469-Mediafax Foto-Andrei Alex Moise

Judecătorii CCR au soluționat, în ședința de azi, obiecţia de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile articolului unic pct.5 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care se introduce art.86 alin.(22), sesizare formulată de un număr de 25 de senatori.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor articolului unic pct.5 din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare, prin care se introduce art.86 alin.(22), în raport cu criticile formulate”, se arată în comunicatul CCR.

Decizia se va publica în Monitorul Oficial al României, este definitivă şi general obligatorie și se va comunica și șefului statului.

Traian Băsescu trimisese Camerei Deputaților spre reexaminare această lege, în 21 martie.

La acea vreme, preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat pe iniţiatorii modificării Statutului cadrelor militare că au încercat să decapiteze armata română de generalii care ţin legătura cu structurile NATO. Şeful statului a susţinut că noul statut al cadrelor militare a fost ori un act de trădare naţională, ori o dovadă de prostie. Președintele a motivat că a cerut reexaminarea acestei legi pentru a evita ca 41 de generali să intre în rezervă.

Despre legea privind modificarea statutului, președintele a spus în declarația de presă de la acea vre,e că proiectul de act normativ – respins de Camera Deputaților și adoptat de Senat, în calitate de Cameră decizională – „reflectă ori un act de trădare națională, ori un act care vădește o profundă prostie”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri