Câini adoptați în prag de Crăciun

Data publicării:
caini

Happy a fost prins de curând de hingheri pe străzi. A impresionat o doamnă care nu a vrut să plece acasă fără el. „Am acasă șase cățeluși, toți luați de pe stradă și m-a impresionat acest cățel alb care a plâns încontinuu până în momentul în care i-am zis că îl adoptăm”, spune femeia.

Zeci de localnici din Craiova au trecut pe la târgul de adopţii pentru căţeii fără stăpân:

- „Eu mai am doi câini acasă și mă gândesc să fie și compatibili, să nu se certe.
- „Mă doare inima, spun sincer, ar trebui nu neapărat în preajma sărbătorilor, ci organizate evenimente mult mai des”.
- „Am strâns câțiva saci de mâncare, în jur de 30, am strâns niște conserve. I-am adus să îi ajutăm cu ce putem”, spun cei care au venit la adăpost.

„S-au făcut și câteva adopții la distanță. Asta înseamnă că cetățeanul care nu poate să îi găsească un loc, poate să îl țină aici în adăpost, să plăteacă o taxă pentru întreținerea lui și câinele să fie păstrat în viață”, spune Aurelia Loacă, președinte Asociația Viața Animalelor.

Târgul de adopții e la a treia ediție, iar organizatorii fac eforturi să le găsească animalelor abandonate un cămin chiar și peste graniță.

„Îi ducem la veterinar să le facem injecțiile, să îi sterilizeze și avem grijă de ei, până când sunt trimiși în Germania, unde au cămine excelente”, spune o doamnă.

Jean Buzatu, administratorul adăpostului canin din Craiova spune că „în momentul de față, în adăpost există 118 câini și 14 câini în adopția la distanță”.

Peste 2.500 de câini fără stăpân au fost adoptați anul acesta din Adăpostul canin Craiova. Căţeii care sunt prinşi pe străzi au la dispoziţie doar 30 de zile să fie salvaţi, după care sunt eutanasiaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri