Cod galben de ninsori și vânt puternic. Cum se circulă pe A2 și DN1

Data publicării:
a2

Continuă să ningă la această oră și pe o bună porțiune de pe Autostrada Soarelui, primii 100-120 de kilometri, vântul suflă cu o putere destul de mare, iar vizibilitatea este foarte scăzută.

Cu toate acestea, nu s-au înregistrat probleme în trafic, deși se circulă în condiții de iarnă pe unele porțiuni, acolo unde zăpada s-a așezat pe carosabil din cauza viscolului.

Drumarii intervin și acționează cu utilajele de deszăpezire și cu material antiderapant. Echipajele de poliție continuă să supravegheze Autostrada Soarelui, iar, dacă va fi nevoie, vor fi închise sectoare de autostradă. Deocamdată nu se impune această măsură.

Trafic îngreunat pe DN1: Se circulă cu viteză redusă pe mai multe tronsoane între Bucureşti şi Braşov

Circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă după-amiază, pe mai multe tronsoane ale drumului naţional 1, între Bucureşti şi Braşov, drumul fiind aglomerat în special pe Valea Prahovei, pe sensul de urcare către munte, scrie Mediafax.

Conform datelor furnizate de Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, sâmbătă după-amiază, pe mai multe tronsoane ale DN 1, între Bucureşti şi Braşov, din cauza numărului mare de autovehicule.

Astfel, se circulă cu viteză redusă în zonele Bărcăneşti, Comarnic, Sinaia, Buşteni şi Predeal, unde coloana de maşini măsoară aproximativ un kilometru şi jumătate.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Alexandru Ursu, a declarat că DN1 este aglomerat pe Valea Prahovei, pe sensul de urcare către munte, unde ninge, iar carosabilul este umed.

Potrivit sursei citate în această zonă se circulă în coloană, dar nu sunt blocaje în trafic.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să circule cu prudenţă şi, având în vedere condiţiile de drum, să evite să se angajeze în depăşiri.

Potrivit unui comunicat al CNANDR, ca urmare a datelor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie care prognozează precipitații mixte, ninsori și risc de producere a poleiului în intervalul 26.12.2014, ora 20.00 – 27.12.2014, ora 20.00, în judeţele Alba, Sibiu, Brașov Covasna, Harghita și Mureș, pe drumurile naţionale şi europene, CNADNR SA acţionează preventiv împrăştiind materiale antiderapante pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi pe care există riscul formării lunecuşului şi poleiului.

Citiți și:
Cod galben de ninsori. Peste 6.000 de familii din Argeș și Dâmbovița, fără curent electric
Risc însemnat de producere a avalanșelor în Bucegi. Harta cu grosimea stratului de zăpadă în România

Meteorologii au emis două coduri galbene de ninsori, vânt puternic și polei în aproape toată țară. Primul cod a intrat în vigoare aseară și este valabil până azi la ora 20.00. A a doua avertizare intră în vigoare mâine, la 20.00, și expiră în 29 decembrie, la ora 23.00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri