Costel Căşuneanu şi un angajat al Prefecturii Prahova, între persoanele expropriate pentru construirea A3

Data publicării:
autostrada nadlac arad elicopter - sursa alaturi de presedintele nostru facebook

 

„La studierea terenurilor necesare exproprierii, s-a constatat că un teren de opt hectare aparţine domnului Vădan, un salariat la Prefectură şi că al doilea, tot mare, e al lui Căşuneanu. Are (Costel Căşuneanu - n.r.) un sfert (din terenul de expropriat pe o parte a autostrăzii - n.r.), deci are mult mai mult. Pe partea cealaltă (a autostrăzii - n.r.) sunt 15 proprietari”, a spus președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, citat de Mediafax.

Informaţia potrivit căreia omul de afaceri Costel Căşuneanu şi angajatul Prefecturii Prahova au terenuri în apropierea Autostrăzii Bucureşti - Ploieşti, în zona în care va fi construit nodul rutier de la Gherghiţa, a fost confirmată de reprezentanţii autorităţilor locale din această comună.

În declaraţia de avere a consilierului juridic Vădan-Trandafir Vasile de la Prefectura Prahova se arată că soţia acestuia deţine un teren de 9,85 hectare în comuna Gherghiţa, moştenit în anul 2000.

Conform expunerii de motive a hotărârii aprobate marţi de CJ Prahova, pentru traseul propus în vederea realizării nodului rutier este necesară exproprierea unei suprafeţe totale de 139.850 metri pătraţi de teren, proprietate privată.

Conform legii, proprietarii primesc pentru terenurile expropriate un preţ stabilit de un evaluator autorizat. Proprietarii de terenuri nu se pot opune exproprierii, însă dacă sunt nemulţumiţi de preţul primit pot contesta acest preţ în instanţă, urmând ca judecătorii să decidă dacă preţul va fi sau nu modificat.

Tot în şedinţa de marţi a CJ Prahova, preşedintele Mircea Cosma a afirmat că printre cei care deţin terenuri în aproprierea A3 se numără şi fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Acesta a infirmat că ar avea terenuri în apropierea autostrăzii, catalogând declaraţiile şefului CJ Prahova drept „prostii”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri