APIA Marghita - dintr-un fost depozit, într-o clădire modernă

Data publicării:
apia

Vechiul sediu din Marghita al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură se află la marginea oraşului. A fost ridicat în anii '50 şi a adăpostit un institut de cercetare în domeniul plantelor. Ultimele reparaţii importante au fost făcute cu mai bine de 30 de ani în urmă.

„Noi am văruit pe banii noștri, noi am vopsit uși, geamuri. Nu am avut nici măcar o toaletă decât o latrină. Foarte greu a fost”, a declarat o angajată APIA, Rodica Șipoș.

Fără apă curentă şi înghesuiţi în două birouri mici, dotate cu mobilier vechi, cei 10 funcţionari primeau anual peste 6.000 de fermieri din zonă. Dosarele oamenilor erau ţinute într-un fost depozit de pesticide.

„Încălzirea o aveam asigurată doar cu niște radiatoare electrice. Apă o singură sursă, toaletă la curte”, a declarat coordonatorul centrului local APIA Marghita, Radu Costruț.

În perioada în care se preluau cererile era aglomerație oamenii stăteau în condiții inumane așteptau pe afară, ploua, mizerie”, a adăugat șeful Asociației Crescătorilor de Animale Marghita, Constantin Pop.

Din aceste motive, anul trecut conducerea APIA Bihor a început demersurile pentru mutarea într-o altă clădire. Amenajarea noului sediu a costat 105.000 de lei din bugetul de stat.

Toate sunt făcute după noul stil și asigurăm zic eu condiții omenești de muncă și de primire a fermierilor”, a declarat directorul APIA Bihor, Florian Pavel.

Noua clădire se află într-o zonă centrală a oraşului.

„Mi se pare minunat și pentru prima dată vom lucra în condiții europene așa cum trebuia de la început”, a subliniat angajata APIA, Georgeta Moisa.

Până acum, APIA Bihor şi-a mutat patru filiale din judeţ în sedii moderne.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri