E. Teodorovici: Acordul de Parteneriat transmis UE în toamnă va fi un document de bună calitate

Data publicării:
eugen teodorovici ministru fonduri europene

Declarațiile sale vin după ce o primă formă a documentului a generat, recent, criticile Comisiei Europene.

Incoerent şi fără priorităţi clare” - aşa au calificat autorităţile de la Bruxelles proiectul Acordului de Parteneriat, transmis de Guvernul României. Documentul este foarte important, deoarece va stabili modul în care vor fi cheltuiţi banii europeni în perioada 2014-2020. Autorităţile de la Bucureşti au timp până în luna septembrie să refacă documentul.

Invitat la emisiunea „Imparțial”, Eugen Teodorovici a explicat că proiectul a marcat debutul dialogului cu Comisia Europeană pe acest subiect și că deja se lucrează pentru remedierea deficiențelor semnalate de la Bruxelles.

Comisia Europeană este foarte nemulțumită de faptul că astfel de documente ajung în presă. Eu am sugerat Comisiei Europene să putem să dăm opiniei publice toată corespondența, adică și cea în care Comisia laudă partea română”, dar oficialii de la Bruxelles nu au fost de acord, a dezvăluit ministrul Fondurilor Europene.

Eu nu am niciun fel de temere ca Romania nu va fi gata, în toamnă, cu un document de buna calitate”, a mai spus Eugen Teodorovici.

De la Bruxelles a fost semnalată şi lipsa unui master plan pe Transport. Oficialii europeni au atras atenția că există pericolul ca întregul program cu fonduri europene pentru marile proiecte de infrastructură să fie blocat în absenţa acestui Master Plan.

Master planul va fi gata în următoarele luni de zile, liniile directoare vor fi stabilite, știm ce vom finanța, se dorește un master plan care să includă întreaga parte a transporturilor din România”, a declarat E. Teodorovici.

În ceea ce privește rata absorbțiilor fondurilor europene, care a crescut de la 7,4% în aprilie 2012 la 21% în prezent, ministrul a precizat că își menține obiectivul ca aceasta să ajungă la 50% la sfârșitul anului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri