Investiţii bănoase, dar riscante

Data publicării:
ruleta

Statisticile arată că românii sunt atraşi de câştiguri mari, dar pe termen lung şi pentru sume importante preferă siguranţa. Peste un milion de oameni intră anual în cazinourile şi sălile de jocuri din România în încercarea de a câştiga mai mult decât pariază.

Sute de mii merg la fondurile de investiţii. În bănci însă sunt peste 14 milioane de conturi de economii, ce strâng în total peste 130 de miliarde de lei. Calculele par simple. Băncile acordă cel mult 2% dobândă, fondurile de investiţii promit câştiguri spectaculoase.

„Am avut şi câştiguri de două cifre, de 18- 20%, dar şi cu riscurile aferente, riscurile sunt să pierzi într-o valoare mai mare sau mai mică suma investită”, a spus Dragoş Neacşu, director executiv al unui fond de investiţii.

Riscul creşte însă pe măsură ce suma şi perioada de plasare sunt mai mari. La fel de adevărat este că şi câştigul se poate dubla. Totul depinde de o piaţă ale cărei mişcări nu pot fi estimate.

„70% din plasamente sunt în instrumente emise în România, obligaţiuni de stat şi acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti”, a spus Dragoş Neacşu, director executiv al unui fond de investiţii.

Astfel, o investiție care poate aduce randamente uriaşe este destul de aproape de mijlocul distanței dintre bancă și cazinou. Unde principiul este „totul sau nimic”. Dacă la fondurile de investiţii nu poţi să ştii exact cât vei câştiga din suma investită şi care sunt exact riscurile, în cazinou, la ruletă, lucrurile sunt diferite. Riscurile le cunoşti de la început, iar dacă numărul pe care ai pariat este cel câştigător, vei primi de 35 de ori suma jucată. Cu toate acestea, chiar şi jucătorii împătimiţi ştiu adevărul.

Cum poţi să câştigi la cazinou? Să cumperi cazinoul. Este singura soluţie să câştigi la cazinou”, spune Sorin Constantinescu, preşedintele Asociaţiei Cazinourilor din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri