Protest la Roșia Montană. Câteva sute de persoane vor exploatarea aurului, care le va aduce locuri de muncă

Data publicării:
rosiaaaaa

Actualizare 15:10: Aproximativ 300 de persoane protestează la această oră în piața din localitatea Roşia Montană. Oamenii sunt speriaţi pentru că proiectul, chiar dacă este periculos, se îndreaptă spre o linie moartă.

Aceștia s-au inspirat din protestele din București și fac zgomot cu ajutorul pet-urilor și au pancarte pe care scrie „Jos șomajul!” sau „Vrem să muncim, nu să cerșim!”.

Ei sunt deciși să iasă în stradă și în zilele următoare, mai ales că începând de mâine au autorizație de protest.

Astăzi, Comisia Juridică a Senatului a dat aviz negativ proiectului Roșia Montană. Senatorii au decis în unanimitate.


Oamenii protestează în piața din Roșia Montană. La ora 11.00, aceștia vor pleca în marș prin localitate. Este vorba despre un protest spontan, spun ei, pe care au decis să îl facă după ce au văzut că politicienii nu își asumă acest proiect.

Cei care protestează sunt minerii, dar și localnicii din Roșia Montană, care au venit împreună cu familiile, nemulțumiți că și-ar putea pierde și puținele locuri de muncă pe care le mai au.

Localnicii sunt foarte supărați din cauza protestelor față de exploatarea minieră de la Roșia Montană și spun că nimeni în afară de ei nu ar putea să spună despre acest proiect dacă este bun sau nu, pentru că ei sunt cei care trăiesc aici.

Conform referendumului de anul trecut, peste 70% din cei care locuiesc în Roșia Montană își doresc ca mineritul să repornească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri