Roșiile de Poiana Mare ar putea deveni marcă înregistrată

Data publicării:
rosii de poiana mare

Claudiu Macău este grădinar de 14 ani, de când s-a mutat cu soţia în Poiana Mare, judeţul Dolj. Are 12 solarii şi munceşte tot timpul, chiar şi, iarna pentru a ieşi cu prima recoltă pe piaţă la sfârşitul lunii mai. Este unul dintre puţinii legumicultori care are deja contract cu un hipermarket din Craiova.

Cum au trecut sărbătorile de iarnă, deja am început cu salata, varza, avem de lucru non-stop, cu serele, cu răsadniţele. Avem contracte cu hipermarketurile, marfa ne este luată de acasă, ambalată în lădiţe speciale”, spune Claudiu Macău.

Ernestie Banghea nu îşi aminteşte când a avut ultima clipă liberă. Cât e ziua de lungă stă numai în solarii. Tot ce produce vinde pe piaţa locală sau în Timişoara. Micul fermier declară război produselor de import. „Până acum a fost bine, dar de anul trecut, ne invadează ăştia cu pieţele externe, cu marfa din Tucia, Italia”, spune el.

Localnicii se mândresc cu îndeletnicirea lor şi vor ca roşia de Poiana Mare să devină un brand naţional. Aşa că îşi laudă cum ştiu mai bine marfa.

Anul trecut, 600 de tone de roşii din Poiana Mare au ajuns în mai multe judeţe din ţară. Mândru de producţie, primarul vrea să înregistreze marca „roşii de Poiana Mare” la OSIM.

Începând din 2012, pe lădiţele care pleacă de aici: Roşie de grădină de Poiana Mare, aş vrea să fie un brand, aş vrea să ducem către toată ţara”, spune Marin Vintilă, primarul din Poiana Mare.

Nu doar roşiile de Poiana Mare sunt cunoscute în ţară. Anul trecut, de aici s-au recoltat 600 de tone de ardei, 1.200 de tone de varză și 300 de tone de cartofi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri