Accident feroviar în această dimineaţă în judeţul Sălaj. Zece vagoane ale unui tren de marfă, încărcate cu sare, au ieşit de pe şine la ieşirea din comuna Letca. Opt dintre ele s-au răsturnat.  

Embed:

Trenul avea în componență 29 de vagoane, plus locomotiva. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 1:00. Nu sunt persoane rănite, dar circulația feroviară între Dej și Jibou este blocată, iar călătorii vor fi transportați cu autocare. 

Este așteptată o macara care să ridice vagoanele răsturnate, a precizat la Digi24 purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj.

Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele accidentului.

Trenul aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și asigura un transport de sare pe relația Dej-Valea lui Mihai, precizează, într-un comunicat, CFR SA. La fața locului s-au deplasat comisiile de cercetare ale CFR SA, CFR Marfă și AFER, precum și echipele de intervenție din cadrul Regionalei CF Cluj pentru repunerea pe șină a vagoanelor răsturnate. Până la deschiderea liniei și reluarea traficului feroviar se asigură transbordarea călătorilor, între stațiile Dej și Jibou, cu mijloace auto puse la dispoziție de CFR SA și CFR Călători”, se mai arată în comunicat.

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!