Vasile Dîncu: Eu la Cluj m-aș duce să mă operez

Data publicării:
chirurgi sala de operatie 2- GettyImages - 10 iulie 2015

„Eu vin din Cluj, eu acolo m-aș duce să mă operez”, a spus Vasile Dîncu la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

„Există foarte multe zone de excelență în zona medicală românească, unde oameni, prin efortul lor, au reușit să creeze un mediu propice îngrijirii bolnavilor. Nu vreau să creăm o panică generalizată pornind de la acest scandal (Hexi Pharma - n.r.)”, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu.

„Există unități de excelență și în domeniul medical din România. Noi vorbim de un dezastru din punct de vedere structural al marilor decizii care se iau. Al criteriilor de management”, a explicat vicepremierul.

„Cred că sistemul nostru medical trebuie perfecționat. E un proiect de reformă pentru anul acesta legat de sistemul nostru de intervenție. Se vor introduce și fonduri suplimentare pentru asta”, a anunțat Vasile Dîncu.

El a spus că prioritară acum este rezolvarea problemei infecțiilor din spitale, pentru că celelalte probleme sunt unele de sistem și vor mai dura.

„Încercăm să rezolvăm problema infecțiilor, restul sunt probleme de sistem, pentru care va mai dura. (..) Managementul spitalelor, sistemul rezidențial se descentralizează, deci încercăm și aici toți cei care lucrează în domeniul sănătății cred că sunt interesați să lucreze la schimbarea sistemului. Sper ca, în problema infecțiilor, până la finalul mandatului să creăm condițiile care aceste schimbări să poată fi posibile”, a mai spus vicepremierul.  

Urmăriţi AICI înregistrarea integrală a emisiunii „În fața ta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri