Lentoarea României a cauzat blocarea unor împrumuturi de 30 miliarde de euro, destinate dezvoltării unor țări din Africa, Caraibe și Pacific

Data publicării:
152338-2014-sd-report-bechtel-gabon-infrastructure-skilled-craft-workers-tie-rebar-housing-project-2013 1

Un acord în baza căruia Banca Europeană de Investiții (BEI) poate împrumuta statele din Africa, Caraibe și Pacific cu sume importante de bani nu poate fi aplicat deoarece România nu a semnat încă documentul.

Împrumuturile sunt destinate derulării unor proiecte de investiții, iar acordul, pentru a deveni funcțional, trebuie ratificat în prealabil de către statele membre UE, în calitate de garanți, potrivit Profit.ro. România este singurul membru UE care nu a aprobat încă documentul.

Proiectul de ratificare a fost postat pe site-ul Ministerului Finanțelor în noiembrie anul trecut, cu o zi înainte ca Victor Ponta să își depună mandatul de prim-ministru, fapt ce a dus la căderea Guvernului.

Documentul a fost aprobat de noul Guvern abia la jumătatea lunii martie și mai trebuie avizat de ambele Camere ale Parlamentului și promulgat de președintele Klaus Iohannis pentru a fi aplicabil.

"Necesitatea adoptării actului normativ în regim de urgență este dată de faptul că România este singurul stat membru care nu a ratificat acordul cu Banca Europeană de Investiții, astfel banca aflându-se în imposibilitatea de a acorda împrumuturi", scrie în documentul semnat de ministrul Finanțelor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri