Corespondență de la Kiev. Mii de ucraineni cer în continuare în stradă demisia președintelui

Data publicării:
ucraina proteste

În acest moment, aproximativ 3.000-4.000 de oameni sunt în stradă, semn că nu vor renunșa la proteste până când actuala conducere nu va demisiona, transmite corespondentul special al Digi24 în Ucraina, Raluca Lunculescu.

__________________

De două săptămâni, ucrainenii se strâng în fiecare noapte în jurul focurilor aprinse în Piața Independenței. Se apără de temperaturile scăzute cu haine groase și băuturi calde și spun că au în minte un singur scop, să schimbe situația din țară.

Acestea sunt cele mai mari proteste din 2004 încoace, an în care în Ucraina a avut loc Revoluția Portocalie. Manifestanţii cer demisia Guvernului și președintelui Viktor Ianukovici și sunt hotărâți să rămână în stradă cât timp e nevoie.

În acest context, la Kiev are loc summitul OSCE, la care participă miniștrii de Externe din Uniunea Europeană. Un nou prilej pentru oficialii de la Moscova de a critica politica dusă de oficialii din Vest în privința Ucrainei.

Ei (oficialii europeni, n.red.) încearcă să mute discuția la punctul în care îi tratează pe ucraineni ca pe niște copii care trebuie să lea raportul profesorilor ”, spune Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Criticile oficialilor ruși vin după ce manifestanţii din centrul Kievului au primit încurajări de la miniştrii de Externe europeni. Şeful diplomaţiei germane a mers în Piaţa Independenţei, în timp ce liderii opoziției ucrainene s-au întâlnit cu mai mulți oficiali din vestul Europei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri