Compania Uber este obligată să plătească 1,2 milioane de euro Uniunii naţionale a taximetriştilor din Franţa. Decizia a fost luată azi de un tribunal din Paris, chiar în a doua zi a grevei taximetriştilor.

Embed:

 

Uber este amendată pentru că şoferii săi nu respectă regulile pentru că staţionează pe marginea străzilor în aşteptarea clienţilor, fără să aibă o rezervare prealabilă.

Nu suntem mulţumiţi de guvern, sunt ani de când au pornit problemele cu VLC (n.red. - şoferii de pe vehiculele particulare) prin deschiderea pieţei private de transport. Auzim aceleaşi lucruri, ni se spune că va fi desemnat un mediator, dar avem deja un mediator, legile există, dar punerea lor în aplicare este dificilă”, spune Sofiane Halil, şofer de taxi.

În acest timp, taximetriştii din Franţa îşi continuă greva, în semn de protest faţă de modul în care autorităţile au gestionat relaţia cu şoferii particulari.

Din cauza grevei, mai multe artere principale ale marilor oraşe, în special Parisul, au fost aglomerate, dar nu au mai fost înregistrate incidente cum au fost cele de ieri când şoferii de taxi au încercat să blocheze o şosea.

 

 

 

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!