Metroul-minune al japonezilor. Marjă de eroare de cinci secunde pentru a ajunge la timp

Data publicării:
japonia-4

Nu este cea mai frumoasă din lume, dar reţeaua de metrou din Tokyo este cu siguranţă cea mai organizată. Cheia succesului poate fi definită printr-un singur cuvânt - eficienţă.

„Avem o marjă de eroare de cinci secunde pentru a ajunge la timp. Dacă întârziem câtuşi de puţin, trebuie să recuperăm timpul pierdut. În această meserie, ceasul interior trebuie să-ţi funcţioneze tot timpul”, explică un conductor.

Iar pentru ca lucrurile să fie şi mai complicate, reţeaua de metrou este conectată cu cea de suprafaţă. În total, 26 de milioane de oameni folosesc zilnic transportul în comun, aşa că precizia trebuie să fie maximă - o întârziere oricât de mică poate provoca o reacţie în lanţ, iar tot transportul ar fi dat peste cap.

„Sunt foarte mulţi operatori feroviari. Când circuli cu metroul în Tokyo eşti nevoit să jonglezi între diferite companii feroviare şi este greu să te descurci”, spune un navetist.

Locuitorii din Tokyo reuşesc, însă, să se descurce de minune, în principal fiindcă angajaţii companiilor feroviare ştiu că eficienţa este singurul mod în care te poţi descurca într-unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri