Noapte de foc in Leipzig, Germania. Mii de oameni au ieşit în stradă nemulţumiţi de politica permisivă a autorităţilor în privinţa refugiaţilor. 211 protestatari au fost reţinuţi pentru că s-au încăierat cu forţele de ordine şi au rănit cinci poliţişti. Este doar ultima dintr-un şir lung de demonstraţii stârnite de atrocitatea de la Koln. În noaptea de Revelion, 500 de femei au fost agresate de o mie de bărbaţi, majoritatea refugiaţi.

Embed:


Protestatarii au agitat pancarte pe scria "Merkel, ia-ţi musulmanii şi dispari!". Majoritatea sunt simpatizanţi ai mişcării de extrema-dreapta PEGIDA şi nu s-au limitat la un marş prin centrul oraşului. Au aruncat cu petarde în forţele de ordine, au vandalizat magazine şi maşini.

Puse în faţa nemulţumirii populare, autorităţile din Berlin încearcă să împace şi localnicii şi refugiaţii cărora le-au promis ajutorul. Promit că fugarii care încalcă legea şi sunt condamnaţi la închisoare vor fi expulzaţi rapid.

Heiko Maas, ministrul german al Justiţiei: „Datorăm asta victimelor acestor infracţiuni grave. Cu toate acestea, nu este doar o responsabilitate, dar şi o necesitate, în opinia mea, să protejăm majoritatea refugiaţilor din Germania. Nu merită să fie puşi toţi în aceeaşi oală”.

În faţa situaţiei explozive, Angela Merkel bate şi ea în retragere. Vorbeşte pentru prima dată despre vulnerabilitatea Europei în faţa exodului.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: „Suntem în faţa provocării refugiaţilor care ajung în Europa şi suntem vulnerabili, pentru că nu avem disciplina şi controlul pe care ni le-am dori”.

Dintr-un milion şi jumătate de refugiaţi şi imigranţi care au copleşit Europa anul trecut, doar 400.000 nu au ajuns în Germania. Estimările pesimiste spun că este doar începutul. Ministrul Dezvoltării din Germania avertizează că 10 milioane de fugari din Orientul Mijlociu şi Africa ar putea ajunge anul acesta în Uniunea Europeană.  

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!