Rio de Janeiro. Anarhiștii au profitat de greva profesorilor pentru a vandaliza bănci

Data publicării:
rio

Dascălii au încercat să pătrundă cu forţa în clădirea în care se află Consiliul Municipal din Rio de Janeiro. Nu au reuşit, pentru că Poliţia a împrăştiat gaze lacrimogene şi a aruncat cu grenade acustice. Profesorii grevişti vroiau să împiedice votarea unui plan care dacă ar fi fost adoptat, ar fi dus la creşterea salariilor cu o sumă pe care ei o consideră mult prea mică.

„Nu mai putem accepta să fim umiliţi aşa, să fim dispreţuiţi, să ni se spună lucruri măreţe, toate numai minciuni, să ni se dea speranţe false şi nu mai putem suporta nici toată dezordinea din ţara noastră liberă şi democrată. Ne-am săturat”, a spus un protestatar.

Forţele de ordine din Rio de Janeiro spun că în rândul profesorilor protestatari s-au infiltrat şi anarhişti care, în timpul nopţii, au spart geamurile unor bănci şi magazine şi au ridicat baricade pe care le-au şi incendiat.

Anarhiştii profită de greva profesorilor din Rio de Janeiro, care durează de peste o lună şi jumătate, pentru a se răfui cu poliţiştii şi a vandaliza tot ce le stă în cale. În condiţiile în care dascălii spun că vor ieşi în fiecare zi pe străzi, violenţele ar putea continua, deşi autorităţile locale au mobilizat aproximativ 1.000 de poliţişti pentru a menţine ordinea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri