Confuzie. Un rebel sirian a fost decapitat din greșeală de membrii taberei sale

Data publicării:
sirian 1

 

Foto: Mohammed Fares (stânga). Sursa: BBC.

Într-un clip postat recent, membrii „Statului islamic în Irak și Levant” prezintă capul tăiat al unui bărbat despre spun că era un șiit, membru al forțelor proguvernamentale. Imaginile cumplite de genul acestora apar zilnic din Siria, atât din partea rebelilor cât și a forțelor guvernamentale, având ca scop să semene teroarea, relatează BBC.

În clip militanții acuză lipsa de moralitate a bărbatului executat și spun că este un păgân. 

Însă membrii grupării islamiste rebele Harakat Ahrar al-Sham l-au recunoscut pe bărbat și au spus că nu este deloc vorba despre un luptător guvernamental, ci despre unul dintre camarazii lor, un comandant pe nume Mohammed Fares.

Acesta fusese rănit într-o luptă recentă cu trupele guvernamentale la sud de Alep și a fost luat de rebeli pentru a primi îngrijiri medicale, Însă acesta a crezut că fusese luat de mebrii unei miliții proguvernamentale foarte temute, s-a dat drept șiit și a spus că este de partea guvernului. Acest lucru a fost auzit de militanți din gruparea „Statul islamic în Irak și Levant” și, pe fondul urii interreligioase, bărbatul a fost luat și decapitat. 

Un purtător de cuvânt al grupării a recunoscut eroarea, dar a spus că Allah îi iartă pe cei care execută credincioși din greșeală. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri