Suspecți de terorism, arestați în Spania și Maroc

Data publicării:
spania politie politist masina - GettyImages - 25 august 15

Acţiunea forţelor speciale a avut loc în localitatea San Martin de la Vega, aflată nu departe de Madrid, în paralel cu acţiunea din câteva oraşe din Maroc. Potrivit ministerului spaniol de Interne este vorba despre o reţea de racolare a jihadiştilor care urmau să fie trimişi să lupte în Siria şi Irak. De altfel, statul spaniol a ridicat nivelul de alertă teroristă la 4.

„Suntem la un nivel mare de alertă din cauza riscului unui eventual atac terorist. Ceea ce înseamnă, între altele, prezenţă mai mare a poliţiei în cadrul infrastructurilor critice, inclusiv căi ferate, porturi şi aeroporturi”, a declarat Jorge Fernandez Diaz, ministrul spaniol de Interne.

Locuitorii din oraşul spaniol au fost consternaţi să afle că lângă ei se poate ascunde un islamist radical.

Rafael Martinez, primarul localității San Martin de la Vega, spune că „este o surpriză pentru San Martin de la Vega, un oraş care s-a trezit azi la șase dimineaţa aflând că o parte a unei rețele jihadiste este aici şi că a avut loc o arestare în acest loc în care ne aflăm.”

De la începutul anului, poliţiştii spanioli au arestat 48 suspecţi în Spania şi 19 în străinătate.

Tot în problema terorismului apar informaţii noi şi despre marocanul care a fost cât pe ce să comită un masacru în trenul Amsterdam - Paris. Autorităţile din Belgia au aflat că înainte să urce în vagon, bărbatul a locuit câteva zile la Bruxelles, la sora lui. Iar după ce şi-a luat bilet, s-a uitat pe telefonul mobil la un clip de promovare pentru jihadismul radical, spun anchetatorii, care i-au analizat smart-phone-ul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri