Ucraina pregăteşte sancţiuni împotriva ruşilor care susţin "teroriştii şi separatiştii"

Data publicării:
arseni iateniuk - 6491576-AFP Mediafax Foto-MAURIZIO GAMBARINI

 

Această comisie, care include reprezentanţi ai Ministerelor Afacerilor Externe şi Economiei, va întocmi o "listă cu societăţi ruse care finanţează, indirect sau direct, teroriştii şi separatiştii şi care au susţinut anexarea Crimeei", a precizat Iaţeniuk, în deschiderea Consiliului de Miniştri.

Astfel, Ucraina va adopta sancţiuni individuale "împotriva persoanelor fizice, oficialilor ruşi, care atentează la integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei", precum şi "sancţiuni sectoriale împotriva întreprinderilor sau entităţilor de drept public care susţin direct sau indirect teroriştii şi pe complicii lor".

Kievul consideră că "Rusia este direct implicată în finanţarea teroriştilor pe teritoriul ucrainean, în livrarea de arme şi agenţi antrenaţi teroriştilor şi în sprijinirea bandiţilor şi teroriştilor care comit crime contra umanităţii" în Ucraina, a mai afirmat Iaţeniuk.

Kievul acuză Moscova că este responsabilă de insurecţia armată prorusă din estul Ucrainei, soldată cu aproximativ 1.000 de morţi, precum şi de prăbuşirea avionului malaysian, doborât la 17 iulie de o rachetă lansată din zona controlată de insurgenţi, care a provocat moartea a 298 de persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri